GMC Truck Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
196 Posts
Discussion Starter #1
Ok, I'm new on the amplification tech scene....and have a dumb question. Why does my 1200w spl brand amp have to have the bass boost and gain turned all the way off/down for it to sound good in my 2k suburban? Does the suburban have a stock amp built in that is upline from the amp?

It's 1200 bridge into two 12" that are in parallel

Thanks
 

·
Wanna B Jack o all Trades
Joined
·
9,823 Posts
Is the amp bridged and what are the ohms of the speakers? and is the name of the amp SPL?
 

·
eBay-aholic
Joined
·
510 Posts
I've got a few ?'s for you:
1) Who did the install?
2) Was a HiLo adapter (speaker to RCA) used? If so, where were the connections made?
2) What subs are you using?
 

·
Wanna B Jack o all Trades
Joined
·
9,823 Posts
all good questions, thanks
 

·
Registered
Joined
·
196 Posts
Discussion Starter #6
1. A local shop
2. Yes, line out converter, model HLC-600, connection made at the speaker cable line just before the stock sub in back, which I unplugged.
3. Haven't taken the box apart, but they say "Impulse" on the front.

I think the whole thing is a generic setup, but man does it sound good.
 

·
eBay-aholic
Joined
·
510 Posts
2kSub said:
2. Yes, line out converter, model HLC-600, connection made at the speaker cable line just before the stock sub in back, which I unplugged.
I think that's the problem. The stock sub is amplified, and the LOC may be connected to the output side of the stock amp. I've always installed LOC's behind the HU.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top