GMC Truck Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Premium Member
Joined
·
741 Posts
Discussion Starter #1
I cut my air box in my 00 GMC and now it does not start on first crank ....2nd try it cranks i dont know what to do all i have is a hypertech III, flowmaster 2 chamber and a k/n filter
 

·
a.k.a. turbodan
Joined
·
3,220 Posts
how much did you cut out??? sounds like you did something to the MAF or something along that lines. if you broke one of the sensors in there, you are pretty much screwed, but if you didnt touch the MAF, i dont really know what to tell you. make sure to go back through and check all sensor and vacuum lines to make sure they are all hooked up correctly. hope this helps
 

·
internet bigot®
Joined
·
4,016 Posts
same here, definetly got back through and make sure you didnt accidentally unplug something... where did you cut it?.. out of the bottom? cutting your box would not make a difference on how your truck starts.
 

·
Registered
Joined
·
142 Posts
perhaps more air in has thrown off a/f ratios?? the pcm will adjust after a few minutes perhaps?.....
 

·
Loves yoga pants
Joined
·
2,412 Posts
Do a computer reset...see if that helps correct the A/F readings to the PCM...

It could just be coincidental too...might need new plugs or something...
 

·
Premium Member
Joined
·
741 Posts
Discussion Starter #6
THanks guys i will do a computer reset tomarrow and see . i all ready reset did my hypertech and every thing else is new ( plugs ect )
Again thanks
 
1 - 6 of 6 Posts
Top