GMC Truck Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Discussion Starter #1
so this morning i am going to work. start truck. notice abs light on. i did see this on yesterday when i started the truck. after 1-2 minutes. the light went off. so i thought nothing of it.

this morning, start truck see light. head off to work. same- light went off a few minutes into drive. but something seemed weird. almost felt like the trans was not shifting as normal.
i stop and started several times- looking to feel trans shifting, but didn't seem to be acting correctly.

leaving work.

start truck- see abs light. pull out of my spot and usually from where i park to the stop sign, i can alway feel truck shift. no shift.

i make a right onto the main road- screaming- as if to be stuck in first -
couple hundred feet. i notice everything on dash- GOES DEAD- rpm- speed- every needle dropped to 0

then seemed to correct itself and from there to the house. truck seemed to shift fine.

i believe yesterday on the drive to work. i did notice the same dash play- momentarily, everything goes to 0
and then truck is fine????


any ideas?? and if i am posting in the wrong place. please let me know and i will move.

truck is a 97 tahoe- 4 door- 4x4- 96k
 

·
Some dude on the internet
Joined
·
356 Posts
Check ignition switch and all your battery cable connections and grounds first. These are known issues on GMT400's that cause all kinds of fuckery.
 

·
Registered
Joined
·
49 Posts
Discussion Starter #3
Check ignition switch and all your battery cable connections and grounds first. These are known issues on GMT400's that cause all kinds of fuckery.
thanks for reply. not sure where to look for the grounds - battery connections looked clean and tight.


watched it again yesterday- not all gauges- just the tach and speedo go dead. left in the morning and seemed to not shift out of first. until gauges go dead. and i pedal it. not sure if it then takes 2nd or what but make it to work driving 40-50 mph and the truck revving around 3k.

left work. did small circle in parking lot. watched gauge die - pulled out and drove home as if nothing ever happened.....

reached home- had to run and get cash - went from stuck in first- to NOTHING- where i give gas and all that happens is engine revving- then eventually brake light goes off after gauges die and truck runs ok again???

at a loss.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top