GMC Truck Forum banner

1 - 20 of 23 Posts

·
GMFS Member
Joined
·
4,390 Posts
sounds good. get that thing tuned!
 

·
resident pyromaniac
Joined
·
7,498 Posts
sounds great man. dont think i could deal with 110lsa sound daily though:jester: im getting old?:supergay:
 

·
Registered
Joined
·
2,051 Posts
sounds rough. what cam is that?
 

·
I CANT SPELL GET OVER IT
Joined
·
1,705 Posts
like the lope thats how my sounded befor the tune and after was allot better what is you idel at i am around 800-900 you need to post in the can sticky with all your vids befor and after
 

·
Registered
Joined
·
785 Posts
live tho lope thats how my sounded befor the tune and after was allot better what is you idel at i am around 800-900 you need to post in the can sticky with all your vids befor and after

Final idle is a very solid 800rpms (pretty good for that cam). Could have done 750, but it wasn't as stable down there and I wanted to leave him as stable as possible.
 

·
I CANT SPELL GET OVER IT
Joined
·
1,705 Posts
Final idle is a very solid 800rpms (pretty good for that cam). Could have done 750, but it wasn't as stable down there and I wanted to leave him as stable as possible.
what are the idels for
park
D
park/Ac
D/AC
 

·
I CANT SPELL GET OVER IT
Joined
·
1,705 Posts
800/800/900/900. Could have gone lower on the AC, but with the roadrunner the constant changes were not allowing the idle to learn with the AC on in a timely fashion so I was not able to test it enough.
mine is at 100 more i am at P800, D900, P:A/C 900, D:A/C 1000
I still have to dyno tune it all we did was an idel tune
 

·
Registered
Joined
·
6,654 Posts
I sit at 700/700/700/700 with a comp 224/224 on 112lsa cam. I have my RAFIG and RAFPN nailed down within .1 but my VE table is still all kinds of fucked up. On startup my rpms will shoot up to about 1500 and then fall back down steadily to 700. Doesn't bother me much, but it's not perfect.
 

·
Registered
Joined
·
785 Posts
I sit at 700/700/700/700 with a comp 224/224 on 112lsa cam. I have my RAFIG and RAFPN nailed down within .1 but my VE table is still all kinds of fucked up. On startup my rpms will shoot up to about 1500 and then fall back down steadily to 700. Doesn't bother me much, but it's not perfect.
Use that PID I set you up with and you'll get it. Then, once the VE table is done, nail down the cranking VE and it'll start up with less flare than a stock tune. I'll let you attempt that one on your own, but if you get stuck, hit me up and I can help you out.
 
1 - 20 of 23 Posts
Top